miércoles, 4 de marzo de 2020

derivats de la fusta


De la fusta natural s'obtenen altres productes com els taulers, el paper i el cartró.

Els taulers derivats de la fusta
En general els mobles no estan fabricats amb fusta massisa. L'interior dels mobles s'elabora amb taulers derivats de la fusta, i només s'utilitza la fusta natural a la part exterior, en forma de làmines.

Contraplacat. Es fabrica a partir de capes fines de fusta enganxades entre sí col·locades d'una perpendiculas a l'altre. Així s'aconsegueix una resistència uniforme del material, per enganxar les capes de fusta es fa servir cola.

Aglomerat. Es fabrica a partir d'encellars o trossos de fosta a preció i encolats. El producte restant es premsa formant planxes.

DM ( densitat mitjana ). S'obté a partir de les fibres de fusta seca, comprimides a alta pressió i temperatura, i uniodes mitjançant resina sintètica. És molt dur, fàcil de treballar i de pintar.

Els taulers artificials presenten les característiques següents:

  • Són més econòmics que la fusta natural. S'aprofita el 100% dels arbres.
  • Són més plans i llisos.
  • Poden tenir mides molt més grans.
  • No es deformen ni es podreixen ni es croquen, és a dir, que els insecctes no els ataquen.
El cartró

El cartró és un altre derivat de la fusta que s'obté a partir de làmines gruixudes de pasta de paper o per l'enganxat de diverses capes. La forma comercial més comuna és el cartró ondulat, que està compopst per una capa interior ondulada perqué sigui més resistent i lleuger, reforçades per dues capes exteriors llises que s'adhereixen amb cola.
Una de les aplicacions més importants del cartró són els envasos i embalatjes de productes, ja que és reciclable, net i admet diferents acabats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Monedes